< div id=”header ”>< / div>

lördag 3 november 2012

Rödgröna föredömen möter på missnöje från väljarna!

Francois Hollande
Ja de som hyllar "rödgrönt" som exemplariskt ska nog inte läsa det här. Hollande som rivstartat med besparingar och skattehöjningar slår till och med Sarkozy i bottenrekord att vara den mest impopuläre presidenten i Frankrike.

Går vi till Norge är det ingen hit att vara Stoltenberg nu inför valet 2013. AP ligger på låga niver och nån draghjälp har han inte av sina samarbetspartier SV och S i opinionen direkt heller. Ska jag komma med något positivt så har AP stod stöd bland ungdomar men det äkta gröna MDG som inte sitter i stortinget har bättre framtidsutsikter bland yngre än vad SV och S har.

Det närmaste positivt i "rödgrönt" är väl Tyskland då det går hyfsat för SPD och Die Grunen i opinionen som båda ligger över sina valresultat. Men när de det talas om rödgröna föredömen i Sverige nämns knappast Tyskland inte minst för att tyska SPD lika gärna kan vara i storkoalition med de konservativba CDU som med De Gröna. Ett "opålitligt parti alltså.

Mitt tips ur svenska förhållanden framöver är att de som ska damma av någonting från 2010-års valrörelse är att som jag redan tyckte då. Skippa tankar på ett rödgrönt samarbete om ni inte kan stå för det till nästa val. Ni är inte trovärdiga oavsett om ni är socialdemokrater, miljöpartister eller vänsterpartister.

2 kommentarer:

Maria LENN Thunholm sa...

Den 25 november blir det demonstrationer mot François Hollande i minst sju franska städer, varav en här I Paris.

Sarkozy var iaf pà väg att balansera skatten, fast skattehöjningar hade det blivit iaf, fast troligtvis rimligare skattehöjningar med Sarkozy, inte ideologiska skattehöjningar, men det blir fel när man sänker skatten av ideologiska skäl, liksom att höja den av ideologiska skäl.

Unknown sa...

Fransk politik är spännande för det är mer polarisering där höger verkligen är "höger" och vänster vänster. Hollandes skatteförslag möttes ju med ramaskri, det var väl tal om 100% skatt på inkomster över 100,000kr/ mån?
Kanske inte helt lätt att jämföra med Sverige där (S) aldrig höjer företagsskatter eller CO2-skatt för företag (däremot på bensin för konsumenter.