< div id=”header ”>< / div>

söndag 14 oktober 2012

MP:s profilering som det öppnaste partiet i flyktingfrågan står sig i opinionen!

Ser att SIFO kommit med sin oktobermätning som visar att SD rycker framåt och att MP nu tycks profilerat sig bättre än S på den "rödgröna" planhalvan och at alliansen som vanligt får man säga har problem med sitt KD som är under spärren.

I stort sett tycker jag det visar att S strategi att framstå som betongpartiet nr 1 med att vara sig själv närmast nu verkar misslyckats till viss del. De verkar inte ha någon annan strategi mer än att både C och KD ska ramla ur och att SD blir störningsmonumentet för alliansen att kunna bilda regering och S ENSAMMA bildar regering efter nästa val om två år.

Däremot ser det också ut som att framgång för MP och SD tar ut varandra och kan ses som motpoler i svensk politik i invandrings- och flyktingfrågan. MP som hade samling i början på oktober profilerade sig hårt på en humanare flyktingpolitik och även om inte SD gjort större väsen om sig vet gemene man att de står för motpolen.

I budgetfrågor framstår dock alliansen som mer enad och någon samlad opposition är svår att hitta och att den stora frågan om bolagsskatten där även S vill sänka och anklagar alliansen för att urholka statens finanser blir ett slag i luften då Sveriges ekonomi står sig bra internationellt.

Mätningen i staplar finns här

Inga kommentarer: