< div id=”header ”>< / div>

lördag 27 oktober 2012

Elektronikbranchen ett vågspel när marknaden mättas och konjukturerna sviktar!

Ja varsel ökar i Sverige och nu lägger en framgångsjätte i elektronikbranchen MediaMarkt sina expansionsplaner på is. ON/OFF där jag köpt min lap top har kursat. Expert har också kursat. Att MediaMarkt då också skulle få problem hade nog få räknat med.

Ett glädjeämne är dock att vi i Varberg får en Apple-butik. Inte konstigt med den satsning Varbergs kommun gjort på satsningar på IT. Om marknaden ska sköta saker själva på sitt utbud lär de lägga ner otroligt på reklam och annonseringar. Vi har Elgiganten i Varberg också och jag frågar mig hur länge deras koncept håller med att jämt ha reklamutskick med lågprisutbud.

I vilket fall som helst är det en gräns för vad gränsen går och även bland de s.k. NYA jobben finns en sanering och på samma sätt klarar sig oftast inte något att ettablera sig om det inte finns uppbackning i form av avtal med företag och offentliga beställningar. Politikerna borde beakta det när de ska "rädda jobben" de gamla alltså och tro att omställning till andra brancher är hållbara i längden. Det finns en mättnad även där.

Inga kommentarer: