< div id=”header ”>< / div>

lördag 8 september 2012

Suicidprevention en politisk ambition?

Någon har ju försökt att kategorisera LYCKA och vet i katten om vi är väldens lyckligaste land med vår arbetslinje. Men självmord sägs i världen vara vanligare än mord och krig enligt WHO (världshälsoorganisationen).

Men när hörde vi i media tala om suicidprevention trots att 5 % av världens innevånare funderat på att korta sina liv? Nej lycka och välstånd är det som ska gälla fast sen finns det något som heter livskvalitét också.Det är bara det att fast det är soft att vara socialltiggare så tänker jag inte invänta nån ny regering 2014 för att bli lycklig.

Det känns en smula mycket att förvänta sig något av de som säger "om ekonomin SÅ tillåter", "när konjukturen vänder", "förutsatt att det finns reformutrymme", "ambitionen är att det ska finnas med i VÅRA prioriteringar" och vi ska spalta upp ett 127-punktsprogram och se vad vi hinner med de fyra åren EFTER valet. Det tar ju TID att installera sig och det måste ju VÄXA fram så det blir BRA!

Nej fy fan för politikerna och marknadens påhitt. Om inte nån hittar på något bättre är det lika bra att bojkotta nästa val. Det är mycket floskler som delas ut innan valet sen är det utredningar och statistikinhämtning som tar över och hur många har hunnit ända sina liv innan detta är klart?

Inga kommentarer: