< div id=”header ”>< / div>

lördag 25 augusti 2012

Innebär satsning på JAS att vi får det bättre i SVERIGE?

Nya JAS har regeringen utlovat och även om det handlar om att trygga 100.000 jobb på 70 orter så frågar man sig till vilken nytta i övrigt. Tror inte jag ska fråga mig det som en gång var med en "trupp" bakom Per Gahrton som gick ut med inkallseordrar i PROTEST mot att satsa på JAS.

Från Draken, Lansen och VIggen hade då komponenter för nya flygplan mer och mer kommit  från att vara annat än "svenska" och att bygga ett flygplan i denna klassen är mer och mer en INTERNATIONELL produkt. JAS användes dessutom för inte så länge sedan som ett sätt för SVERIGE att i samarbete med FN visa sin kapacitet i Libyen och några plan skickades ner efter en överenskommelse där även MP var överens med allians och S.

Med tanke på att fler invandrare än någonsin befinner sig på "svensk mark" så förmodar jag att en hel del kommer att sysselsättas även med detta projekt. Det ska förmodligen bli en exportvara också som tryggar vapenindustrins framtid och vad som är demokratur om tio år är svårt att förutse. Demokrati är något varje generation får kämpa för. Men ska demokrati handla om att bygga upp vapenmakt, poliskårer, registrering och övervakning som förutsätttning att få vara fri medborgare så räcker det inte alltid. Demokrati används till förtryck ibland på "majoritetens nåder".

Då krävs något som binder människor samman mer än i det här landet än att Soc, AF, FK, kronofogden och inkassoindrivare jagar utsatta människor och då hjälper det inte att trygga jobben för JAS-anställda. Kalaset ska väl betalas och någon ska väl stå för kostnaderna?Bloggar: Staffan Danielsson, Bodis , Rune Lanestrand , Johan Westerholm , Röda Berget

Inga kommentarer: