< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 augusti 2012

Glöm blockpolitiken den gynnar bara SD, S och M!

Nu drar rödgröna blocket ifrån skriver Peter Andersson i sin blogg idag Vad då block? Finns det någon in blanco-uppgörelse i smyg mellan de "rödgröna" partierna? Det bör ju båda gott i kommuner som Göteborg och Malmö att detta kan vara så men i mitt distrikt Halland har S ALDRIG varit i majoriet ensamt eller med något annat parti.

I residensstaden Halmstad där det t.o.m. fanns ett rödgrönt intimt samarbete i minoritet före valet 2010 har MP bytt sida och ingår nu intimt i en fempartiallians samma som funnits i regionen sen 20 år tillbaka. Förmodar att resterna av SPI försvinner helt i nästa val och där har S möjlighet att göra väljarklipp men de befinner sig nu för tiden på oppositionssidan och bör vara ett lätt byte för S att vinna väljare ifrån.

Jag ser också som ENDA möjlighet för MP i Varberg att återkomma i en majoritet är att göra upp med alliansen efter nästa val. S kan stärka sin redan starka sits men det blir i så fall på bekostnad av SPI. V i Varberg är ett lydparti till S och innebär inget större hot.

En fråga av betydelse för MP i Varberg är en kostpolicy på väg fram. Det är en jättefråga för främst MP men också C som har ordförandeposten i Servicenämnden som handlagt frågan. Just servicenämnden i Region Halland har MP ordförandeposten  och samma post har MP också i fempartikoalitionen i Halmstad. Visserligen ska riks, region och lokal politik hållas isär. Men det synsättet har INTE de röda partierna.

Inga kommentarer: