< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 augusti 2012

FN är som en skadeskjuten kråka när det gäller Syrien!

Samtidigt som OS pågått med bl.a, syriskt deltagande pågår inte bara den öppna konflikten i Syrien utan också i FN; Kofi Annans beslut att avgå som medlare visar att han antagligen känner mindre stöd nu när konflikten urartat.
  Det som kommer att märkas först är att den vanliga civilbefolkningen inte har tillgång till mat och vatten på vanligt sätt. Det skapas stora flyktingströmmar till närområden då inget annat hjälper. FN står handfallet och som DN skriver i sin ledare.Tragedin fortsätter:
  FN är en tungrodd byråkrati med sitt "säkerhetsråd" men när allting handlar om ett förhandlingsspel med människor i nöd minskar tilltron. Inte minst när vi i Europa har främlingsfientliga partier i våra parlamentariska församlingar som redan tycker det är "massinvandring".
   När nu politiker kommer tillbaka från sin semestrar och vilat upp sig så kan det snart visa sig att "utrikespolitiken snart blir ett inrikespolitiskt problem. Då är det inte bara bärplockare och tiggare från Bulgarien och Rumänien som tar utrymme. Då vill det till att det ges svar hur vi gemensamt löser problemen med eller utan FN:s stöd.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.gilad.co.uk/writings/dismembering-the-arab-world.html

Det är en Nato terrorist revolution, beställd av bl.a B Netanyahu, som pågår, där Syrien är offret.

Assad måste vinna. Han är inte så ond. Rebellerna massmördar, massmedia vinklar att det är tvärt emot.