< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 juli 2012

S har hittat sin statsministerkandidat!

Mycket fokusering på S är just nu hur Stefan Löfven sköter sig. Förutom att han ersatt Håkan Juholt är det inte "social demokrati" som är modeordet utan "hållbar frihet". Enligt en undersökning av SIFO vill en knapp majoritet av MP-väljarna ha ett regeringssamarbete med de röda partierna men precis som S har ett motstånd att ta med MP i kommande regering så finns också ett motstånd att ta med V i regeringen från S sida. De har ju sin statsministerkandidat given redan.

Det som är realpolitik nu är att alliansen ÄR regeringen och i det ljuset gör Stefan Löfven en strålande insats att från "ingenstans" och utan riksdagsplattform kastas rakt ut i rampljuset. Märk väl att att MP inför sina val som språkrör hade som kriteriet att de bör sitta i riksdagen. Nu har t.o.m. S en finanspolitisk taleskvinna utanför riksdagen.

Nu har både S och MP gruppledare i riksdagen som "inte" är språkrör men det är tydligt att S vågar mer i personfrågor. Nu när dessutom MP består av ett "halvt språkrör" (den andra Gustav Fridolin är föräldraledig) som jag tycker inte Åsa Romson gjorde världens insats i Almedalen framstår Stefan Löfven just nu som outstanding på vänstersidan.

Fredrik Reinfeldt som inte bara varit det i alliansen har nu fått en jämvikt i Stefan Löfven som trots sitt riksdagshandikapp visar en mogen attityd att anta utmaningen och inte minst fått slut på det interna krypskyttet i S och tyst på drevet!

Inga kommentarer: