< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 juli 2012

KD kämpar i motvind!

KD har avslutat Almedalsveckan och är det partiet i svensk politik som enligt opinionsundersökningar sägs ha lägst stöd. Jag kom ihåg när partiet KDS kämpade mot den orättvisa 4%-spärren och länge inte fick någon representation. Sen fick Alf Svensson ihop med C komma in som förste KD-riksdagsman. KD är ett parti som i många år har kämpat i motvind och som suger sig fast i regeringen så länge den regerar.

Det stora problemet med fokus på partiledare är att Göran Hägglund inte ses som ett lyft för KD snarare någon som håller sig kvar efter bästföredatum. Nu är det inte väljarna som styr vad KD väljer för ledning och så länge alliansen består sitter säkert Göran Hägglund säker i båten med kontroll på jollen.

Om nu Göran Hägglund fick den otacksamma uppgiften att avsluta i Almedalen denna gång får han äran att inleda nästa år och då kan läget vara annorlunda. Med ett åt kvar till valet och kommer KD att överleva EU-valet är inte lika tvärsäkert. Alf Svensson är ändå Alf Svensson och han måste väl ersättas nån gång. Hägglund ställer kanske upp och utmanar? Föryngringen förra gången gick inget vidare.

Inga kommentarer: