< div id=”header ”>< / div>

onsdag 25 juli 2012

MP i Kalmar förökar sig genom delning!

Läser på distans om händelserna i miljöpartiet i Kalmar och den politiska situationen där. Samt reaktionen i lokalpressen om att två MP är en för mycket. Jag önskar MP i Kalmar lycka till som ökenvandrare där alla goda krafter behövs att göra samhället "grönare".

När S allierar sig högerut är MP inte bättre som vilket annat "vänsterparti" som helst "förökar sig genom delning" och är dess värre bara beroende om S och "rödgrönt" finns i majoritet eller om det finns en borgerlig splittring där man kan bilda "småpartiallians".

Självklart kommer det som ofta inträffat inom SD när uppmärksamheten blir för stor för ett parti att leda till splittringar även inom MP. Om det visar sig att "rödgrönt" är större än alliansen i opinionsmätningar sätter det ett enormt tryck på MP att välja sida. S som är det stora partiet står för sig självt och behöver aldrig fråga. De sätter de andra under press istället.

Jag förmodar att sötebrödsdagarna nu är över för miljöpartiet och att det som händer i Kalmar håller opinionssiffrorna nere för MP. För vem kan lita på ett parti där de inte kan hålla ihop?

Inga kommentarer: