< div id=”header ”>< / div>

torsdag 19 juli 2012

I väntan på vaddå? Bättre väder eller OS?

Tänkte skriva "I väntan på Godot" som rubrik när jag läser rötmånadsartiklarna. Det handlar om värme eller regn om det inte är förberedelser för OS. Själv är jag jäkligt nöjd att träffat på en som bor på akutboendet mittemot som dessutom också går på försörjningsstöd. Det var tack vare solen som hann satt ute på gården och sola och tog sig en kaffe.

Vi kom att prata om datorer och nätet och med varm hand fick han ta hand om min "lappe" och via sökningen i cyberspace där han fick rätt svar på rätt fråga, trycka på rätt knappar samt lätt rengöring av skivor för installering och skärm fixat till det hela.

Det kostar 3000 att byta ut hårdisken sa den proffesionelle datahandlaren som inte såg någon annan utväg. Den ideelle grannen tog ingenting utan bjöd mig dessutom på expresso-kaffe när vi diskuterade problematiken.

Att vi blir behandlade som idioter i POLITIKERsamhället är vi vana vid och ska göra nytta för den som inte arbetar ska inte heller ha något. Det är bara det att våra yrken är bortrationaliserade, att det finns yngre förmågor och att "systemet" kräver en viss anpassning som är olidlig där personlig kontakt är med en handläggare som har 200 till i sin sfär.

"Världens största McDonalds rivs efter OS

Ett stenkast från Olympiastadion har världens största McDonaldsrestaurang byggts inför mästerskapet. Med sina 3 000 kvadratmeter ska den servera 1 200 kunder i timmen och sälja snabbmat för 3 miljoner pund under OS.
Efter Paralympics i september ska dock den jättelika McDonaldsrestaurangen rivas igen och då återtas titeln av en i Moskva."

OS ja det är kvalificering dit också både med uttagning av idrottsmän och firmor som får anbuden. McDonalds har kammat hem anbuden på pommes frites och konkurrenter gör sig ej besvär om det inte är nationalrätten "fish and chips". Så skapar man sysselsättning visserligen kortvarig sådan och garanterad avsättning för sin vara.

Inga kommentarer: