< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 juli 2012

Folkpartiet vill röra om i alliansen med förslag om förändrat a-kassesystem!

Jan Björklund höll ett tal i Almedalen med energi och en rapp stringens i tonen. Att Birgitta Olsson sen ska "rädda" folkpartiet blir nog inte aktuellt om de inte åker på ett rejält bakslag nästa val. Förändringar i a-kassan som förslag på enhetligare avgifter, obligatorisk a-kassa och höjda tak sätter fart på diskussionen inom alliansen i övrigt. En uppluckrad arbetsrätt som förutsättning har inte varit gångbart innan och kanske är den största stötestenen jämte obligatoriumet.

Folkpartiet har en handfast politik att acceptera invandrare och inte minst att vi lever i en global värld. Partiet är mycket för ökad rörlighet och även om vi reser mycket i Sverige och är världsvana finns en tendens att fastna i reptiltänkande och att inte acceptera ny teknik och nya människor som konkurrerar om vårt utrymme

Folkpartiet förknippas mycket med trovärdighet inom utbildningssektorn men har tappat lite av den då resultaten ibland uteblir och kritiken tar fart som ger utrymme för oppositionen att brösta sig. Jag ser lite av FP och MP som de partier som borde röra om mest i "mitten". Men ett parti som sneglar vänster och ett annat höger lämnar utrymmet fritt.

Inga kommentarer: