< div id=”header ”>< / div>

fredag 1 juni 2012

Miljöpartiet de flummiga!

Peter Eriksson f.d. språkrör skriver något i NEWSMILL något om att inget parti ENSAMT kan bilda regering efter nästa val? Visste inte att det var ett tvång för partier att ingå i en regering och att möjligheten att släppa fram minoritetsregeringar tas bort.

Vi kanske får en grekisk situation där det bildas teknokratsregeringar nu när politiken består av KARRIÄRISTER där var och en är alibier för glömda ideologier eller intressepartier.

Själv tycker jag det är intressant hur det går för fas-systemet där jag tycker miljöpartiet som ska vara joker i politiken har haft en märkligt låg profil. Var står partiet? Jo jag vet att det ska anställas FLER lärare och det ska skjutas till HÖGRE lärarlöner men i övrigt verkar det som partiet tonar ner miljön eller rättare sagt lagt det på det KUNNIGA språkröret i frågan. Då blir partiets trovärdighet en halvmesyr i sin grundfråga.

Kanske är det så att miljöpartiet inte anser att miljön har tillräcklig dragningskraft i sin planering att "röstmaximera" och att "alla redan vet" att mp står för det "miljövänligadte alternativet" i jämförelse med andra partier i riksdagen.

för övrigt kan jag väl presentera en Ipsos-mätning innan vi nu börjar närma oss skolavslutningarna.

Opinionen enligt Ipsos


Siffrorna visar väljarstöd i procent

och förändring i procentenheter sedan

senaste mätningen:

Moderaterna 30,3 (-1,5)

Folkpartiet 6,8 (+1,5)

Centerpartiet 4,7 (-0,2)

Kristdemokraterna 3,6 (+0,4)

Socialdemokraterna 35,8 (+1,2)

Vänsterpartiet 4,8 (-0,6)

Miljöpartiet 7,8 (-1,1)

Sverigedemokraterna 5,9 (+0,6)

Rödgröna 48,4 (-0,5)

Alliansen 45,4 (+0,2)

Inga kommentarer: