< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 maj 2012

Att vara metallare är att leda utvecklingen!

Jana NIlsson (S)
I Varberg målar man "visioner" och S säger sig vara ett oppositionsparti med betoning på jobben. Frågan är vad det är för kvalitét i alla garantier om "sysselsättning" som utlovas. Samtidigt som verksamheter effektiviseras och konkurrensutsätts försvinner jobb. Samtidigt som nytt tillkommer blir gamla jobb onödiga.

Vad gäller om målet förr var att klara grundskolan med minst godkänt i alla ämnen är dagens krav att alla ska ha minst godkänt i gymnasieämnen för att vara arbetsduglig. Tillkommer också kvalitétskrav inom i stort sett alla områden.

Det finns krav från S om höjda nivåer i trygghetsförsäkringarna till DEM som har RIKTIGA JOBB men många når aldrig dit. Många har också tunga studieskulder men har ändå inte hittat rätt här i livet. Det pratas om coachning hit och dit men mycket ansvar läggs på den enskilde och kommunalt handlar det mest om "sysselsättningsförvaringar" med stöd av AF, FK, kommunen och i bästa fall någon europeisk socialfond.

Jo du Jana Nilsson S oppositionsråd och andra kommunråd i min kommun VARBERG. Du lyckades få in Olle Ludvigsson gammal Metall-ordförande från Volvo i EU-parlamentet, Stefan Löfvén som partiordförande i S och "Kålle" som bas i LO. Får inte glömma Jonas Sjöstedt i Vänsterpartiet.Nu väntar du på din chans att "leda" Varberg. Lycka till!

Världen har förändrats en hel del sen vi arbetade på Monark. Jag åren 1973-1987. Metallarna har fått en ny renässans i politikens finrum. Jag valde kanske fel parti som var med och bildade miljöpartiet. Där måste man idag vara "lärare" för att bli godkänd. Kanske bättre att jag gjort en karriär i facket som "sosse". Då hade min framtid varit tryggad idag.

Inga kommentarer: