< div id=”header ”>< / div>

torsdag 7 juni 2012

Grön MP-kritik av en som varit med från början!

Läser en intressant blogg här "Du gröna värld" av fd miljöpartisten numera socialdemokraten Jimmy Sand. Långt ifrån den BARGRÖN-mentalitet som utmärker dagens miljöparti. Har aldrig förstått det här med att diskutera politik med "mingel". Det kanske är avstressande att träffa människor under andra former som inte är så stela men tvivlar på slutresultatet. Jag har själv minglat runt så det räcker!

Ett problem har varit att MP som föreställande GRÖNT parti ofta hänger på populistiska tankar hos S. Ett större parti har mer väljare att mätta men ett parti som är mindre kan tugga in ett antal mindre frågor som det finns enighet om och det är absolut inte synen på vinster i friskolan som splittrade MP:s senaste kongress. Frågan var om sista halmstrået som skiljer mellan V och MP skulle ryka då?

Nischandet för MP att favorisera lärare i sina budgetar i ett parti där det redan är gott om förtroendevalda MP-lärare gör mig misstänksam. Hur ser MP på NY TEKNIK? Oftast är det eleverna som är smartare än läraren att använda all teknik som kommer ut och in i en dator. Sedan har vi det här med alla yrken vi ska bli. Var finns det gröna motståndet mot Fas3 och "sysselsättningsförvaring"? Är det sånt vi ska utbildas till?

Även om jag tycker MP ska satsa på att samarbeta i en rödgrön-regeringskoalition (utan V) kan ske jag har ett annat synsätt lokalt och regionalt. MP kommer inte att stiga ur fempartialliansen i REGION HALLAND utan vidare och jag anser LOKALT i VARBERG att MP mest har något att ge i samma typ av koalition som i regionen.

Sista gången det var rödgrön majoritet i Varberg var 1994-1998 då jag själv var MP-gruppledare med plats i kommunstyrelsen och i regionen fd landstinget har det ALDRIG varit rödgrön majoritet. Satt ändå med som insynrepresentant som ersättare en period i sistnämnda i både landstingsfullmäktige och i en primärvärdsnämnd. Det är bra att kunna sin historia. Då ser man vad som är realistiska mål.

Inga kommentarer: