< div id=”header ”>< / div>

lördag 12 maj 2012

Centerns utsträckta hand till miljöpartiet!

C har sträckt ut en hand i en debattartikel i SVD till miljöpartiet. Framförallt är det tre konkreta sakområden som skulle bli aktuella för diskussion 1) ökad satsning på infrastruktur 2) vårda och utveckla den migrationspolitiska överenskommelsen och 3) sänk trösklarna till arbetsmarknaden.

MP svarar positivt på inviten att sätta sig ner och diskutera men har naturligtvis invändningar. M som inte diskuterat tittar bakåt och anser MP står för långt till vänster men här gääller det väl en diskussion om två partier att hitta gemensamma punkter och inte vad Löfven och Borg anser?

Den frågan som kanske låter mest komplicerad är för den som tittar bakåt den om arbetsmarknaden men både miljöpartiet och centern vill stärka småföretagandet och stimulera till fler anställningar där så det kan finnas öppningar.Framför allt att öppna för ett ökat kooperativ ägande i mindre former. Allt är inte kommun, landsting, stat eller jätteföretag.

Precis som C kan det här med att med automatik bara ingå i en fast blockpolitik ge låsningar i politiken och stigmatisera samarbeten på de större partiernas villkor. Jag tror det är bra att även vi 25% i MP som inte anser oss tillhöra det "rödgröna" blocket också kunde få vår röst hörd nån gång och välkomnar inviten från C.

tidningar: eskilstunakuriren    SvD , Norrtälje tidning  Vlt

Inga kommentarer: