< div id=”header ”>< / div>

måndag 14 maj 2012

Att klara en kurs på KLARA!

Att vara stolt över sin verksamhet i fas 3 kan se ut på olika sätt: Här är två ex. ett från Helga von Pittbull och ett från där jag befunnit mig sen 18 oktober 2011 KLARA i Varberg.

Att arbetspröva för motprestation för att få ut försörjningsstöd är en sak. Att bedriva studier för motprestation en annan sak. I synnerhet som det är fråga om distansutbildning inköpt av kommunen som en ideell förening ansvarar för. Då kan det bli mer än rörigt i synnerhet som det är en gymnasiekurs med slutbetyg och en enda deltagare i kursen JAG.

När kontaktpersonen för kursen tar semester i två veckor och läraren som finns i kursmaterialet är långtidssjukskriven sedan i september 2011 kan man ju undra hur det ska gå. När anordnaren av kursen inte har egen datasupport och själv är strängt upptagen med annat och dessutom inte känner sig ansvarig för datakursen så kan det bara sluta på ett sätt eller?

Dessutom erbjuden att sitta vid en dator av äldre modell och gratisprogram till kursen som finns att ladda ner från vilken dator som helst handlar det om att NÅGON vill tjäna pengar på mig. En tvåmånaderskurs i webbdesign som jag gick redan gick för 13 år sen på Kunskapslyftet garanterar vare sig jobb eller praktikplats efter avslutad utbildning utan är en bättre förvaring utan kvalitétssäkring av kursen.

Jag är för öppen redovisning men som deltagare och inskriven på KLARA är allting sekretessbelagt. Själv blev jag satt i en skrubb utan fönster och ljus med en monteringsavdelning som närmaste granne, I skrubben dessutom en funktionshindrad man som satt där med hörlurar. Min kommunikation i kursen är att jag läser och ska använda mig av kursmail och svar ska ges inom 4 timmar är det utlovat? Inget just-in-time precis.

Nu har jag sagt ifrån att detta går inte. I synnerhet som kursen mest har bedrivits hemma vid lap topen och på biblioteket. När alla andra är lediga tar jag med mig "arbetsprövningen" hem? Nu är jag ledig ändå jag lovade blogga om kursen i min blogg.

3 kommentarer:

Louise sa...

Usch det verkar inte vara någon särskilt rolig situation du har hamnat i!

Pierre Ringborg sa...

I skrivande stund är kursen eller arbetsprövningen avbruten av förklarliga skäl.

jeanette sa...

Stor f-bannad skandal, är det detta som kallas förvaring av människor eller vad.
Hoppas du snart har något annat på gång, detta kan ju göra vem som helst........arg, ledsen, förtvivlad, irriterad, förbannad, deppig och totalt vansinnig.