< div id=”header ”>< / div>

måndag 7 maj 2012

Agenda-debatten 6 maj for freaks!

Agenda-debatten (samtliga partiledare) 6 maj kom samtidigt som olika val utspelades i Europa och folket intresserar sig för annat än just politik vid den här årstiden. Gustav Fridolin(det manliga språkröret) gjorde bra ifrån sig och smälte in i mansgänget med sin slips och kostym. Dagen till ära var enda kvinnan Annie Lööf klädd i grönt och bar inte slips utan nån form av halskedja. I sak tyckte jag hon var tam. En kortversion här for dummies och uttråkade!!

Vad var viktigt i debatten?

Placeringen: På ena sidan stod alliansen som regerar och på andra sidan "oppositionen". Men det måste vara en fördel för regeringen när Sjöstedt gnagde på Åkesson? I övrigt var Fridolin strategiskt placerad jämte Löfven och Reinfeldt till höger om"mitten" där allting avgörs. Inte konstigt de fick bäst betyg efter debatten.

Klädseln: Sju gubbar i kostym och slips och en kvinna i grönt? Lika intressant som två lag som möts i hockey med samma klubbdress och domaren i kritstreck?

Sakfrågan: Jo den gamla vanliga snuttifieringen av det politiska innehållet att man aldrig hinner gå på djupet. Det hade räckt med handuppräckning och programledarna hade hunnit med fler frågor. Resten kan hämtas på w.w.w.

Laguppställningen: Att samtliga riksdagspartier var representerade var en NYHET i sig och att några av debattörerna var premiärlejon i denna typ av debatt gav fördel "det rödgröna laget". Alliansen var mer samspelade och vann säkert i sak då de kunde förbereda sig som lag inför "matchen".

Bloggat: Röda Berget, Parkstugan, Michael Granstedt, Görans tankar och bagateller


Inga kommentarer: