< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 april 2012

Satsa på distansutbildningar och den sociala biten!

Att regeringen lägger en vårproposition medför att oppositionen  tycker den är tom och fattig. Ylva Johansson vill utbilda människor och rusta dem. Själv ser jag hela tiden människor som inte är motiverade av olika skäl men tror att utvecklade distansutbildningar kombinerat med kursammandragningar kan vara en väg att känna sig mer motiverad.

Själv ska jag nu påbörja en kortdistansutbildning i webbdesign. För övrigt min första utbildning sen kunskapslyftet 1999 och har i stort sett inte gjort någonting på över tio år mer än nio månader 1999-2000 på ett förvaringställe där jag sedermera blev av med a-kassa och sjukkassa med fackets godtycke. Tack och adjö!

För övrigt funderar jag på om inte utbildningar också bör medföra att man får praktik i det man sysslar med om det ska vara nytta med utbildningen. Annars blir det bara en i högen av påkostade utbildningar och samlade studieskulder som inte kommer till användning. Om man nu som jag vill satsar på distansutbildningar måste det finnas en SOCIAL bit i det hela så det inte blir en egotripp i det fördolda.

För övrigt instämmer jag HELT i att AF ska utsättas för konkurrens. Jag känner ingen tillit alls till en arbetsförmedling jag inte har kontakt med och som bygger på förlegade fördomar om människor. Vad gäller arbete frågar jag mig också vad är det som är MENINGEN med arbetet. I mångt och mycket sysselsätter jag andra i min tillvaro att bara finnas till och frågan är vad är min del i ett maskineri där man bara är statistik och något man bollar med?

Inga kommentarer: