< div id=”header ”>< / div>

måndag 30 april 2012

Gröna journalister föredrar inte att blogga under partibeteckning!

Journalistkären är till stor del miljöpartistiskt lagd. Det har professor Kent Asp kommit fram till. På något sätt fick Isabella Lövin en lätt resa som nybliven miljöpartist efter att ha tagit emot Stora Journalistpartiet i sin nya karriär att komma in som invald ledamot i EU-parlamentet 2010. Lika lätt gick det för en fd tv-reporter Gustav Fridolin att ohotad gå fram och bli språkrör medan Åsa Romson hade en sju resor värre resa.

Bloggar som tar upp det här med ptoffesor Kent Asp:s undersökning som presenterats i SVT:s AGENDA är Ulf Bjereld (själv professor i stastvetenskap), Bloggaren Svensson (anknytning till Socialistiska Partiet) som betonar miljöpartister men inte vänster ang var journalisterna står och evajansson S-märkt bloggare som drar slutsatsen att ledarsidorna oftast är borgerliga och det kan jag hålla med om.

Själv förundrar jag mig över att Miljöpartiet själva gjorde sig av med sin dagstidning (Alternativet-i svensk politik) för många år sedan och det kanske inte behövs om det finns "murvlar" lite här och var. Om vi ska se vilka som bloggar så är det garanterat inte många miljöpartister som vill SYNAS som såna. Journalister skriver artiklar i tidningar och kanske i bloggform men utmärker sig då inte för att vara miljöpartister. Kanske dags för mig att bli lika anonym det ger bättre status och kanske vore bra för PARTIET?

Inga kommentarer: