< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 april 2012

Bojkotta bolag som gynnar diktaturer!

Att använda befintlig teknik för övervakning används metodiskt i diktaturer. Att svensk teknik kan användas i både goda och dåliga syften framstår väl som självklart. När svenska bolag verkar i länder där oppositionella sitter fängslade påminner det starkt om debatten en gång gick gällande att ha handel med Sydafrika då apartheiden rådde. Vad gjorde svenska företag där och hur kunde de påverka?

TeliaSonera följer bara reglerna säger de men alla vet att villkoren är olika i en diktatur jämfört med en demokrati. Dock finns det stora konsumentintressen som kan påverka. en hel del om det inte finns någon etisk kod hos företaget men hos konsumenten Då det finns oftast starka ekonomiska intressen där man skyller på att gör inte vi det så gör någon annan det så är det vi som konsumenter och medborgare som får reagera.

Självklart är vissa länder intressantare att engagera sig i om det finns ett internationellt intresse och inte blockeras i FN. EU är också en plattform att väcka opinion i men då bör svenska företag föregå som goda exempel och inte skräckexempel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför klagar så många på Telia och Ericsson? Tänker ingen på att verktygen för att kartlägga människor utvecklades med syfte att spåra de som läste barnporr. Byter man ut "barnporrfiltret" mot ett "åsiktsfilter" så kan folk med "fel" åsikter fångas. Varför klaga på industrin som försörjer oss när det egentligen är PK-eliten som sett till att verktygen finns?