< div id=”header ”>< / div>

lördag 31 mars 2012

Blockering till vänster och nedsläpp vid sidan av Löfven!

Trevligt att väljarna hittat tillbaka till ARBETARPARTIET socialdemokraterna. Nu är frågan om medvinden håller i sig. Det gör den säkert över 1 maj och ett eldprov är den 6 maj i AGENDA. Då får både Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt chansen att visa vad de går för och kan ta igen förlorad mark.

De egenliga vågmästarna i svensk politik är trots allt socialdemokraterna.Det är de som innan alliansen kom till satt vid makten och som nu under sex års tid försökt anpassa sig till det nya läget.Den vänstersväng S har haft har varit nödvändig för att dels mobilisera kärntrupperna, dels skapa intresse för ny rekrytering av medlemmar och i nästa val dra till sig NYA väljare. När alliansen NU får genomföra SIN politik kan man sitta still i båten och väljarna tillåts se verkningarna som kan vara både negativa och positiva.

Tror dock att S överlåter till V att ta hand om MISSNÖJESVÄLJARNA. V vet de vad de har och är inga problem. SAMMA SAK gäller Miljöpartiet som inte vill gå in i en alliansregering. MP tycks ha som uppgift att dra till sig andra typ av väljargrupper som annars röstat på S (eller V) men blir ändå ett bihang till en sådan regering.Det saknas helt ambitioner hos både Gustav Fridolin och Åsa Romson att ens tänka tanken att ingå i en allianskonstellation eller ens en blocköverskridande regering. Att själva ingå i en S-MP-regering kommer att blockeras av V om inte de får vara med.

Själv tror jag att S siktar på en ren S-regering i nästa val för att vara fria att göra upp med vem som helst.OM nu S går rejält framåt varför inte? Vill man spela i mitten och vara det största partiet finns det både vänner och fiender överallt. Det gäller att testa vem man mest kan lita på. Det är möjligt att det är moderaterna som är det parti som står dem närmast att kriga om välfärdsväljarna. Det sägs att jobben och välfärden blir de frågor som väljarna sätter som viktigast i nästa val då andra frågor kommer att överbryggas under den här valperioden. Det är nu MP bör ta chansen att hitta uppgörelser (både med S och alliansen)som HÅLLER sen är det försent när valracet kör igång!

Inga kommentarer: