< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 februari 2012

Kärnkraften en död fråga för oppositionen?


Kärnkraften har det problematiskt när det är som kallast men då pratar miljöpartister helst om tåg som förtjänar bättre. Annars har energiminister Hatt stängt dörren till oppositionen vad gäller nya energiuppgörelser men ett och annat tåg-set kanske slinker igenom?

Svenskt Näringsliv har allt att vinna på att backa upp den nye S-ledaren i kärnkraftsfrågan men har MP något intresse att röra igång i kärnkraftsfrågan? Troligen inte i varje fall inte när det är elbrist i landet och t.o.m.oljekraftverken i Karlshamn och Stenugnsund får köras igång.

Sett till opinionen finns ingen styrkeposition för det som skulle varit en rödgrön regering idag. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet ligger på siffror klart över valresultatet men fokus ligger på om detta nu är vändningen för S. Kärnan är hård och mer betong men kan mjukas upp om det partiet tar vara på sina S-akademiker. Då kan det bli riktigt intressant.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Kära Pierre politiken är personfixerad. Vanligt folk orkar inte sätta sig in i partiernas politik ordentlig. Jonas går hem i rutan och det kommer göra att vänstern kommer att lyfta ordentligt. Så är det, men så skulle det inte vara om folk fattade att politik är något som är allas ansvar. Förresten tack för en bra blogg och att du orkar blogga !