< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 januari 2012

Kulturhuset Komedianten invigt i Varberg!


Med öppnande av ett kulturhus i Varberg får nu kommunen ett blickfång som kommer att lysa vida kring. Jag motionerade redan för 15 år sedan om en påbyggnad andravåning och jag kan väl säga att motionen blivit mer än väl mottagen även om den fick avslag då. Kommunstyrelsen ordförande Jörgen Warborn (M) och kulturfritidsnämndens ordförande Christer Bergenblock (C) anger tonen i en debattartikel i HN värdet av det verkställda projektet.

Det var inte så många år sedan ett kulturhus ställdes mot en ishall där borgerligheten enades att det förstnämnda fick gå först i turordningen.Efter JVM-guldet i ishockeyn kommer många med all säkerhet att glädjas åt en hockehall en bit från centrum så småningom. I dagsläget tycks finnas resurser för både och trots att vi befarar att få en mer ansträngd ekonomi.

Frågan är med två tunga beslut varav ett är verkställt Komedianten och snart igångsättande av ishall finns anledning att tro att de stridsfrågorna som varit uppe de senaste budgetarna är bilagda.Det dyker säkert upp andra frågor men när det gäller investeringar kommer det säkert att dröja innan vi får något i samma storleksklass fast jag är för både en Simstadioanläggning vid stenbrottet och en utvecklad Påskbergsvall.Frågan är hur finansieringslösningarna ser ut för det kan ändå inte vara meningen att skattebetalarna ska stå för hela fiolen när det finns brister inom andra områden?

Men politiker är oberäkneliga.Det som är populärt för tillfället och som kan ge röster brukar kosta pengar.Det gör också den nödvändiga saneringen av kv.Renen. Hmmm det blir något att bita i för de som vill ta ordet "miljö" i sin mun men det är ju en annan fråga -eller?

Inga kommentarer: