< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 december 2011

V vill sätta press på S och MP!


Jonas Sjöstedt vill utmana både S och MP om de "rödgröna" väljarna. Inget fel i det. Men samtidigt kräva besked om regeringsbildning före valet låter inte trovärdigt innan valresultatet är avgjort 2014. Tror vare sig S eller MP låter sig gå in i V-fällan en gång till och utlova ministerposter oavsett valresultat och ge frigång för ett oberäkneligt SD att ta missnöjesröster och därtill en sammanhållen regeringsallians.

Intressant är också det interna styrkeförhållandet inom V där Jonas Sjöstedt själv är för en slags "språkrörsmodell" med delat ledarskap.Onekligen skulle det underlätta jämförelsen med MP i annat fall blir det traditionellt jämförelse mellan två röda män gentemot språkrören.

I det styrkeförhållandet tror jag många med skepsis ser att det i praktiken blir tre män i det "rödgröna" lägret som "gör upp" då Gustav Fridolin har en stark ställning överlag i opinionen.Därvidlag blir V:s kongress en intressant värdemätare hur nära partierna står. Själv tror jag att S siktar på att ensamma bilda regering även vid ett svagt valresultat 2014 och att V egentligen efter i stort sett bara förlustval är ute att stärka sin position. Miljöpartiet bör sikta högre än så. Regeringsparti oavsett block.