< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 november 2011

MP stiger in i mitten!

Jag noterar att det väger ganska jämt vilka MP-sympatisörer anser vem som är bäst S eller alliansen att sköta Ekonomi resp Regera landet i en undersökning SvT presenterat. Det är påfallande att det rödgröna alternativet falnat betydligt och att MP NU intagit en position som jag stått för hela tiden. På så vis stiger MP in i en mittenposition man kan säga att partier typ borgerliga partier Senterpartiet i Norge,Radikale Venstre i Danmark eller varför inte De Gröna i Finland har.

Det finns "en skillnad". S leder två regeringar i våra nordiska grannländer och ingår också i en tredje regering. Det verkar som MP "trivs bäst" om S är med i regeringen kanske som regeringsbildare MEN att det då finns ett ekonomiskt ansvarstagande i samklang med alliansen. På något sätt bör även S upp ur dvalan för att tas på allvar och även MP ska komma till sin rätt. Jag noterar också att i dagspolitiken finns möjlighet till Mp-påverkan i kvalitetskraven i äldrepolitiken.

Möjligtvis för att MP redan idag intagit samma position vad gäller synsättet att det är kvalitet ihop med valfrihet som också gäller inom skolområdet. Det bör finnas övergripande kontrollinstans som inte låter någon enstaka kommun släppa fram vad som helst typ vad som hänt med Carema. Noterar att både friskolor och äldrevård fungerar i privat regi men inte överallt. MP kanske fungerar bättre som ett balanserande mittenparti BÄTTRE än som ett renodlat GRÖNT parti. De har dock den rollen också och det är väl därför partiet partiet inte vågat sätta sig i en regering.Då är risken att färgen flagnar.

Inga kommentarer: