< div id=”header ”>< / div>

tisdag 29 november 2011

MP bör satsa på att ingå i regeringen!

Vad gör en minoritet som sitter i maktposition? Jo frågar folket, De tyska gröna i delstaten Baden Wurtenberg grep efter halmstråt ang jätteprojektet Stuttgart 21 och förlorade vilket gör att de nu tvingas administrera något de är emot. På liknande sätt har de finska gröna sett kärnkraften byggas ut och sitter ÄNDÅ med i regeringen. De har i stort sett varit ensamma i motståndet då socialdemokrater och andra partier varit i majoritet.I Hamburg satt det en s.k svart-grön ministär men fick se sig besegrad då tyska SPD gjorde ett kanonval och i Berlin kunde gröna inte utnyttja läget då Piratpartiet kom in och SPD valde att hellre samarbeta med CDU.På Irland försvann de EU-splittrade gröna ur parlamentet då de fick ta på sig dilemmat att ansvara för tuffa ekonomiska beslut i regeringsställning.

I Sverige har miljöpartiet aldrig varit i maktposition att de haft ministerposter.Frågan är om partiet VÅGAR. På den borgerliga sidan har "småpartierna" spelat en undanskymd roll men ändå bitit sig fast med ministerposter. Det här med att "invänta"de mindre allianspartiernas fall har varit en usel strategi när blickarna istället riktats mot Juholt och "hans vänner". Det här med att VÅGA är också att VINNA. Men det kostar på.Har de frågor MP driver TID att vänta på det även om tidigare "vänner" kommer att aliera sig med tidigare motståndare?In i regeringen miljöpartiet.Det finns bara en sak att förlora. Att SD behåller sin position som vågmästare men det kan det vara värt.

3 kommentarer:

GB sa...

Bara lugn,inga förhastade utfall,Sverige följer sitt mönster,vid valet 2014 är de 100år sedan första världskriget och första gången valet hålls andra Söndagen i sep mot normalt tredje,sen utfaller samma år val till Europaparlamentet,Håkan har då gjort sitt och vi får se en före detta SSU-are i ledningen - ja Carina Moberg, bara efternamnet borgar för ett masivt röstande, när jag skriver borgar så kommer hon att framhålla Borg som en av dom som såg till att Sverige höll i pengarna även om dom rika blev rikare,men de är väl de som behövs för att valet 2014 skall bli förkrossande till folket och inte dom nyrika,dom närmaste åren kommer bevisa att lite av vad dom vann tas tillbaks,vilket drabbar mest just dom nyrika!Fan man skulle bli politiker!

Anonym sa...

Det var en ung kvinna med i "Vem vet mest" för ett tag sedan.Jag minns inte om hon var aktiv i MP, men var i alla fall miljöpartist.
Hon fick frågan av Rickard om hon inte skulle vilja bli miljöpartistisk politiker på heltid.
Och innan hon hann tänka sig för så sa hon (sanningen) om varför man vill bli politiker, "-Då skulle jag i alla tjäna mycket pengar."
"Alla kriminella är politiker.Och alla politiker är kriminella." Osho

xbenedictx

Morgan Barkefors sa...

Personligen tycker jag att vi ska behålla vår klassiska sättning utan blockpolitik - den tummar på våran flerpartisdemokrati. Kanske känner man sig tvingade när sossarna går på knäna men trots det tror jag att vi måste stå upp för våra principer, vi kan inte bli "röd-gröna" (som vi nu kallats sen valet) eller "blå-gröna", vi måste bli genomgröna.