< div id=”header ”>< / div>

måndag 11 juli 2011

Gröna Almedalen blev lärarnas triumf!

Har följt Almedalsveckan på distans. Den gröna Almedalsveckan tycks varit kortare än hela veckan. Med tanke på hur rödgrönt allt skulle vara för ett år sedan konstaterar jag att nya partiledare+språkrör och en avslagen i den konstellationen gjorde allting åt det hållet avslaget. När också Anders Borg skickar inviter till den "gröna" formationen verkar de nya språkrören tagna på sängen. Nu plötsligt när MP är partiet alla vill dansa med inträder semestrarna.

Efter att ha hört de olika talen hade alla partierna olika ingångar men det var väldigt mycket traditionell politik även om statsministern kunde ta ut svängarna mer än de andra som the leader of the gang. Jag bedömer som att motsatta sidans statsministerkandidat Håkan Juholt riktade in sig till kärnväljarna där ändå V står närmast. Dock har MP redan i vårbudgeten flaggat för sänkt reastaurangmoms (som Juholt ville byta ut mot anställning av lärare) och fortsatt RUT-avdrag trots ett inre motstånd.

Vad gäller det s.k utrymmet som ska användas i budgeten är jobbskatteavdraget vattendelaren och det finns redan brister i det som kan användas till gemensamma satsningar. Men är uteblivet jobbskatteabdrag för lärare att de får högre löner istället som MP vill en hit? Kanske för Miljöpartiets lärartäta parti men inte för alla andra i partiet som gick med för att få ett grönare Sverige.

Inga kommentarer: