< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 juni 2011

Blockpolitiken på väg att brytas!


Ovanlig koalition i Örebro med en blocköverskridande koalition blev resultatet av omvalet. Vettigt med tanke på att SD därigenom inte får vågmästarroll och kanske snöpligt för de partier som står utanför koalitionen. Framför allt är det den ovanliga koalitionen av S, C och Kd som kanske förvånar men varför inte. I vår herres hage ska alla kunna hoppa säng med alla och någon måste ändå ha ansvaret att en kommun kan styras. se: NA, EtcÖrebro, P4Örebro, VänsterpartÖrebro

En nöjd fempartiallians kan MP visa upp i Sundsvall där det var hugget som stucket om denna koalition skulle fortsätta. Annars finns det såna som vill avskaffa KD i Alliansen i varje fall som parti och det är roligt när en del inser att partiet som slåss för människovärdet nu inser sitt marknadsvärde i den världsliga politiken.

Nog händer det saker utanför riksdagens domäner som rör om i grytan och det gagnar alla att uppluckringen av den stela blockpolitiken just blir en uppluckring. Fastlåsning i konstlade mönster gagnar ingen och någon måste våga att bryta mönstret om det handlar om blocköverskridande eller att rationalisera bort sig själva som parti om det anses onödigt.

Inga kommentarer: