< div id=”header ”>< / div>

måndag 6 juni 2011

Är Miljöpartiet grårött eller gråblått i riksdagen?


Om nu de senaste opinionsundersökningarna blivit en succé för språkrören i Miljöpartiet frågar jag mig vad det blir i praktisk politik. Lena Mellin varnar Juholt för att fira och bjuda kompisarna på ostron. S har ett lika knivigt läge som MP fast det heter något som Sverigedemokraterna däremellan.
Dagens läge påminner lite av det som blev resultatet i valet till Västra Götaland på något sätt eller varför inte Skåne? I Västra Götaland ingår Miljöpartiet snällt i det nya rödgröna styret och i Skåne markerar partiet säg för andra valet i rad att det kan samarbeta med alliansen. Då ska vi inte glömma långsamarbetar-MP i Halland som i drygt 20 år snällt har varit med i en fempartiallians.

Om jag sätter in mig själv i en egen position utifrån dagens opinions-siffror hade jag haft en säker stol i kommunfullmäktige istället för att harvat på läktaren i ett halvår. Men jag är inte lika säker på att MP i Varberg lika moget som MP i Halmstad tagit på sig ledarkostymen i majoritet. Dock är läget intressant för röstmaximerarna men jag vill se mer grönt och mer resultatinriktat i politiken inte traska patrullo som grå eminenser till rött och blått.

se även: bloggar Snusidal, Tokmoderaten, Thomas Böhlmark även DN, Skånskan, BLT, BT, GP, SvD,

Inga kommentarer: