< div id=”header ”>< / div>

måndag 2 maj 2011

Vart går Miljöpartiet?

  Makthavarna vars blogg redovisar ett i stort sett jämviktsläge mellan rödgrönt och alliansen med SD på "vippen". I ett annat scenario är det alliansens övervikt ihop med S (och MP?), eller MP ihop med alliansen. Ingen funderar på om inte MP borde återgå till en fundislinje och presentera något eget? Märker tydligt att Miljöpartiet byter frågor på sin hemsida utifrån vad partiledningen tycker är "inne" just nu.

Det finns inte mycket till samordning med de regionala och lokala hemsidorna som kanske har en annan agenda vad som är specifikt att ta upp närmre väljarna där. Nu är allting inte partipolitik i gängse mening men det som är det styrs av någon som tycker det ska vara det.. Det krävs ett visst samförstånd om vissa riktlinjer för att komma vidare. I min valkrets Halland är partiet uppbyggt på lokalorganisationer där det närmaste som händer är helt olika saker som beror på vilken lokalavdelning man tillhör:

Många mp-bloggar tar upp frågor utifrån att de har uppdrag, är anställd av MP och ofta från någon ort där det finns ett parti med mångfald av möten och utbud. Kongressen kan bli extra intressant när partiet släppt det rödgröna oket som varit en tvångströja inte minst sedan det dominerande S-partiet omformar sig internt och har bytt partiledning. Något jag inte tror MP-ledningen räknat med som hade ett ingrott samarbete med vissa givna personer. Det blir till att bekänna färg och inte bara följa patrull nu när S omformar, nydanar och ibland återvänder. Det är inte samma parti som i valrörelsen och det bör inte heller miljöpartiet vara.

Inga kommentarer: