< div id=”header ”>< / div>

söndag 1 maj 2011

Opposition är det att supa på valborg, demonstrera på första maj eller att ompröva politik?

Valborg-1 maj= ledighet. Ena dagens fastande och nästa dag ska arbetarrörelsens företrädare föra fram sitt budskap som samlar massorna. Jag lyssnade på Håkan Juholt i SVT Forum och han slog in på barnfattigdomen i SVERIGE och tror Gustav Fridolin varit inne på något liknande. Jag ser dock den gröna ideologin som mer global än den röda bl.am signerad Birger Schlaug  vars skola jag gått i när han var språkrör och jag själv firad lokal politiker i en central maktposition.

Olle Svenning skriver i Aftonbladet om den hotade 12-åringen - första maj . Jag såg det när jag anlöpte till Kommunistiska partiets RÖD FRONT som alltid håller högt i Varberg. Talaren höll ett alldeles utmärkt tal som låg rätt i tiden till de som slöt upp. Som miljöpartist kunde jag skriva under det mesta. Nu är det bara det att det att det partiet inte ställde upp i valet här i höstas och får anses vara goda opinionsbildare. Strax efter kom Vänsterpartiet som inte hade fler folk men de tog bort de K-märkta flaggorna innan det var det deras tur. Inget nytt under solen utan mer av det som redan sagts eller finns på annan plats av ett parti som helt anpassat sig till parlamentarismens regler som det radikala alternativet utan ansvarstagande.

Anpassning i stora mått finns hos Miljöpartiets riksdagsman Gustav Fridolin som lugnar industrin och företagare som har som mål att vinna mittenväljare och håller sina föredrag på annan plats än där arbetarna finns och när det inte är första maj. Omprövning av RUT har Mikaela Valtersson ekonomisk taleskvinna för MP flaggat för inför vårproposition och redan för ett års sedan ville MP ha bort RUT men avvakta.

Jag förstår att såväl röda som grönfundisar kan ha kritik mot ledande företrädare inom Miljöpartiet när de inte styrs av fasta och lagda linjer. Det är en oerhört stor skillnad av vara utanför makten som att ingå i den. Det är viktigt att det finns en opposition i form av partier, media, medlemsforum som lägger fram kritik och synpunkter. Det är lika viktigt att politiker ges ansvar och får ta ansvar att nå optimala uppgörelser och träffa människor från andra sidan.

Vad gäller Miljöpartiet har partiet gått från gräsrotsrörelse till att bli ett toppstyrt parti. Jag har efterlyst debattforum där allt från vänster-höger, realos-fundis kan ventileras. Ett öppet debattforum lades nyligen ner på facebook då centralstyrda MP inte klarade av att adminstrera anarkin i inläggsfloran. Det interna forumet Gittan får jag ingen kommunikation med lokalt och regionalt varför jag hänvisas till diskussion med andra som inte tillhör den avdelning jag är ansluten till. Maildebebatter har avvisats lokalt då diskussionen blev hetsig och att det skulle tas på möten. Demokrati är inte lätt och inte heller ansvar, kritik och omsvängningar. Under tiden   vaktas den framtida generationen av polis och nattvandrare så att de inte super bort sin framtid.. Ett ämne som  mer var aktuellt på Valborg och inte dagen efter.Där spriten går in går vettet ut- eller?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Pierre.

Har precis hittat din blogg.
Här kommer jag att lära mig mycket.

Bra YOU TUBE klipp.

Carin Todd