< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 maj 2011

Ska vi äta griskött överhuvudtaget?

Jag hade smågrisar en gång i tiden och jag var aldrig inbegripen i gällningen då jag tyckte det var obehagligt. Men jag förstår Annika Bergmans oro i SvD artikeln här. Det finns dock ett sätt att lösa det på och det är att få veta hur djuren är uppfödda och handla därefter. I en annan artikel skriver bl.a, Marit Paulsen som undertecknare om att förhalningstaktik att inte vaccinera löser grisbranschens kris. läs här.

Jag förmodar att många som är motståndare till sämre djurskydd är medvetna konsumenter som det så vackert heter och helst inte äter griskött alls. På så vis kan de kräva vad som helst utan att bli anklagade att "köpa grisen i säcken". Min granne som fått en sådan medveten sambo lämpade över en massa mat till mig och jag FÖRSTÅR varför. Det går att äta men inget på innehållskriterierna uppfyller mina önskemål vad jag själv köper.

Handeln som skickar ut ständig reklam i min brevlåda varje vecka och som annonserar är delvis styrande i det här. PRISET är fortfarande det man lockar med och inte varornas kvalitét. Inte heller om det är svenskproducerat då EU-länder närmat sig våra kvalitétskrav. Tänk på det nästa gång ICA-Stig dyker upp i tv med sina kompispriser.

1 kommentar:

MP Ånge sa...

Man törs snart inte äta någonting längre, och då dör vi, vad är bäst?
Jättebra blogg =)