< div id=”header ”>< / div>

tisdag 10 maj 2011

Fas 3 eller Fas 0 - vilket är värst?

Jag läser olika länkar här om fas 3 idag. Idag sätter vi stopp för fas 3 på Svt Debatt, Majoritet i riksdagen mot fas 3 Dagens Arena., En delseger att få bort fas 3 Löntagarbloggen, Riksdagsmajoritet mot fas 3 SvD och majoritet vill stoppa fas 3 i DN.

I grund och botten vill man nu stoppa fler inskrivningar i fas 3 projekten då omfattande kritik funnits mot detta. Jag betraktar det utifrån som fas 0. Var på AF idag och fick minst sagt ett kyligt mottagande. Vi kan inte ge dig av AF:s resurser om du inte arbetsprövat under 3 månaders tid fick jag till svar och dessutom påstod de att jag inte var nykter när jag ville ha tag på vem min handläggare var. Minst sagt kris på Arbetsförmedlingen i Varberg alltså. Själv har jag fullt upp med att använda sociala medier och strukturera upp min egen tillvaro utan samhällsterapeutiska åtgärder.

Dessutom har de lokala politikerna krav på sig från oppositionen  (Varberg är alliansstyrt) att skapa fram ungdomsjobb och praktikplatser samt utbildningar för den kategorin ungdomar. Jag får som sagt gilla läget och får invänta besked längre fram i min fas 0-tillvaro icke intressant kategori.

Inga kommentarer: