< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 maj 2011

Andre Gorz eller Karl Staff - det är skillnad på mig och Fridolin som grön!

Uppdrag Granskning  har avslöjat att S misslyckade arbetsmarknadspolitik som följdes av Alliansens lika misslyckade fortsättning inte leder någon vart. Inslaget i sin helhet finns här   

En av mina husgudar är Andre Gorz som kallas arbetslinjens svurne fiende. Hans kritik av det ekonomiska förnuftet går att läsa om här.(1988) och Ekologin och friheten finns att läsa om här (1977). Längre tillbaka finns arbetarrörelsen i överflödets samhälle att läsa om här  (1964)

När jag läste om att Gustav Fridolin beundrade Karl Staff så är det nog av nödvändigheten att miljöpartiet måste in i kittet där S och SD är stödpartier för den politik som alliansen för som bygger på arbetslinjen. Jag välkomnar  att Miljöpartiet utmanar och när jag lyssnade på debatten om asyl- och migration finns möjligheter. Det är inte bara S och SD man utmanövrerar under mandatperioden utan också vänsterns kritiska analys.Frågan är hur gör man upp med alliansen utan att utmana arbetslinjen (Birger Schlaug)?

1 kommentar:

Anonym sa...

Miljöpartiet anno 2011 är nog till 75 procent ett grönt inriktat mainstream/socialliberalt parti när det kommer till dess ledning. Dvs de vill inte ha medborgarlön, de vill inte på allvar kritisera arbetslinjen, de vill ha kvar dagens socialförsäkringar, de vill ha lite tillväxtkritik men inte alltför mycket osv. De som röstar på partiet är nog en ganska brokig skara, alltifrån gröna socialister till marknadsliberaler, och givetvis rätt många som gillar Gorz. Gissar jag iaf, har ingen statistik. / m.