< div id=”header ”>< / div>

måndag 25 april 2011

Ouppmärksammat beslut om gasledning uppmärksammas!

Läser ett inlägg i  SvD att det givits klartecken till en gasledning från Gislaved och Jönköping. och det uppmärksammas av kända undertecknare som Svante Axelsson från SNF och Anders Wijkman bland annat.I en s.k. motblogg finns det en herre som kallar sig surgubbe som  vill legitimera detta..

Noterar att bloggar påskhelgerna är en tid av mycken ledighet och få har "politikerjouren" men oftast är de politiska krafterna splittrade på olika frågor och det blir en slags tävlan att nå ut med budskapen. Jag gick igenom en del topprankade gröna bloggar och blev besviken över att frekvensen inte verkar över sig.

Förmodar att Miljöpartiet fortfarande rider stort på de tyska grönas framgångar och därför inte förtar sig i bloggosfären. Men konstaterar allmänt att bloggeriet sjunker utifrån valet. Det bådar inte gott om man vill nå ut med sitt budskap. Ibland kan det slå kontraprodukt att förlita sig på drakarna men  många miljöpartister ger sig hellre in sig i egna snäva interndebatter eller sprider egen propaganda än som i artikeln ger sig in i ovana skriftallianser och försöker skapa en dialog som är tvärpolitisk. Låt vara att det sker på facebook men lite mer fantasi och samordning där så verkar det som det är Fridolin som ska lösa knuten tillsammans med sin blivande språkrörskollega..Då lär alla bli besvikna.om vi sedan ska förlita oss på ständigt stigande opinionssiffror som kan vara en uppblåst förväntad bubbla utan realism i.,

1 kommentar:

Anonym sa...

hej Pierre! Dert var den bästa bloggen hittils tycker jag och påskbudskapet var klar toch tydligt-Skall man bedriva en gräsrotsrörelse kan man inte klippa sig fram som en motorgräsklippare utan riktigt bränsle utan det är medlemmarnas blogginsatser och görande som skall "bygga" partier och ger "grsärotstrukturen" inga centralstyrda politikers toppbeslut och handlanden. ett miljöparti utan en riktig "gräsrotsmiljö/er) är inget gräsrotparti utan en maskros som vissnat i kanterna.