< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 april 2011

Låt kärnkraften få en naturlig död!

Läser om efterdyningarna i finska valet nu när Finland vänder sig inåt och de får en regering som påminner mig om Israel. Ett misch-match av lite av varje och där det finns en opposition utanför som är något att ha. De Gröna liksom Centern tycks vara färdigregerade för tillfället. I det landet bygger de ut kärnkraft.

Ja då får vi hoppas på Sverige då där blockpolitiken är solklar där SD är vågmästare. På tal om sol har en av våra lokale miljöpartister slagit en stråle om detta. i lokalpressen HN. Läser i Ny Teknik om att Sveriges energipolitik är horribel när vi ska skapa ett elöverskott i Sverige ökar medan stora länder minskar. Å andra sidan är det bara sol och vind som har en framtid och uppgång. Kärnkraften har sina risker och de blir inte bättre med åren. Läs "Trulpens" blogg om det vad förstågsipåarna säger.

På något sätt ser jag som att det snart måste släppas loss i Sverige för sådant som kallas grön framtid vad gäller investeringar. Det behövs mer till järnvägen och spår. Det behövs inte mer till energisektorn men mer till enskilda, kooperativ och de som vill producera egen energi. Inte att hålla Vattenfall bakom ryggen som verkar vara en helig ko genom sitt statliga ägande. Varför ska vi som är emot kärnkraft ha andelar i detta bolag genom staten? Låt kärnkraften dö en naturlig död och gråt inte om inte Vattenfall går med vinst till staten.

Inga kommentarer: