< div id=”header ”>< / div>

lördag 23 april 2011

Empati och basinkomst = trygghet!

I påskhelgen där jag sitter i min ensamhet det mesta upplagt på att fira påsk men det är familjärt, i snäva kretsar och framför tv:n. Påminner mig om inlägget i Miljöpartiets "Vilket Sverige vill du ha 2025" om den bortglömda empatin" som Anders Schröder står bakom. Annars finns det alltid ett val att sätta sig på café eller på puben för att hitta likasinnade om man inte har en trädgård eller kolonilott att sköta. Jo jag har vattnat mina blommor och kaktusar idag..

Ett annat inlägg dök upp i Expressen Isobel Hardley Kamptz: Därför behövs medborgarlön. vilket reptilhjärnorna och samtliga partier avfärdat men argumenten som går att läsa är inte lika lätta att avfärda. Att en socialbidragsökande person år från år krymps som människa. I Varberg får man inte ens vara socialbidragsberoende för att få bostad i kommunens egna bostadsbolag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pierre! Vad bra Du skriver samt med din alldeles egen underfundiga humor. Jag önskar dig en ny framtid med bra jobb som Du väljer själv.Skall fundera på detta- Fina associationer och ärlig kommunikation och så denna grundläggande ekvation som alla borde fatta vikten av nu!

ps. Vad bra---registrera alla kunder och se vilka som uteblir.Kanske nytt statistiskt jobb för samhällsanalytiker när människor förstått att liver skall vara harmoni och balans inte antipati och ekonomisk ojämlikhet.

Anonym sa...

Det lilla partiet Enhet är för en Medborgarlön.