< div id=”header ”>< / div>

fredag 22 april 2011

Dags att dra upp en grön strategi!

En ideologisk debatt utifrån ett förhållande till blockpolitik och -ismer har utbrutit i Miljöpartiet. Läs Supermiljöbloggen, Göran Hådén Fredrik Frangeur och Anders Åkesson  så finns en hel del att fundera över. Det jag mest funderar över är hur mycket som är floskler när det väl kommer till kritan? Det var heligt bara en vecka före valet i höstas att det inte fick finnas en spricka i det då rödgröna lägret.

Har"tankeförbudet" hävts? Får vi tänka fritt nu? Har det visat sig att efter ett halvår fåttt upptäcka så mycket att nu måste MP pröva något NYTT. Frågan är om det inte är gammal skåpmat som erbjuds eller förnyelse?.

Som jag ser det måste ett parti söka stöd och det kan ske på olika sätt 1) Konsesuslösning att alla ändrar riktning för en idé ungefär som alla partier nu vill avveckla kärnkraften i Tyskland 2) Att MP nyttjar situationen när vänster resp högerblocken inte är överens att spela ut dem mot varandra 3) Att aliera sig där makten finns och söka påverka sin politik där 4) sätta sig ibland oppositionspartierna och tävla om vem som är bäst på de rätta idéerna och hoppas att någon nappar.

Av de fyra färdsätten har Peter Eriksson och Maria Wetterstrand som språkrör agerat som nr fyra. Hoppas att någon nappar men den vägen kan vi nu. I de länkar jag har överst på sidan finns mycket läsvärt och debatten går vidare.

Inga kommentarer: