< div id=”header ”>< / div>

torsdag 10 mars 2011

Varför vågar ingen diskutera invandrare, kvinnor och bögar?

Läste och artikeln när Glenn Hysén gick ut i pressen om homofobin på facebook. Jo den var av gammalt datum och aktuellt är att han och hans som Anton var i Studio Ett idag och vidrörde ämnet. Jag ifrågasatte det intressanta att diskutera fotbollsjargong på facebook men blixtsnabbt frågade Maria Wetterstrand mig på en tråd om man måste välja ut ett ämne och hålla sig till det bara utan att veta vad jag har för erfarenheter i ämnet.
Nej jag tar ofta upp äldre material för att jämföra med nytt. Det är en av anledningarna till att jag bloggar.

Att ingen politiker vågar diskutera invandrare med SD är vida känt. Kolla denna länken i Varbergs-Posten där anonyma namn radas upp och jag men ingen politiker. En annan het sak var det här när kvinnor KAN  utan kvotering som ofta framhålls av de kvinnor som lyckats. I alla sammanhang är det när en KÄNDIS kliver fram som kvinnor lyckas, invandrare eller med invandrarbakgrund lyckas läs Zlatan och när Glenn Hysén försvarar något som finns i hans familj.

Då finns en framgångsrik förebild. Det finns i musiken, i politiken, det finns inom idrotten. Men olika idrotter har olika kulturer vilket inte gör det helt lätt. Ibland kan hela sporten bli en kultur vilket märks inom vissa utövande idrotter. Hela tiden vill man utjämna för att bredda sporten, få fler att bli aktiva och inte minst få fler att bli ledare och publik.Lagidrotter är extra känsliga där det finns lag som kan få en viss stämpel. Men detta är när svansen utmärker sig och det uppstår läktarvåld. Själv har jag spelat fotboll både med Proletären utan att vara kommunist och Hellas utan att vara grek. Men jag undrar den dag Pride Team anmäler ett lag om jag inte ska kalla mig bög då om jag får vara med. Jag var ju grek i Hellas utan att vara det.

3 kommentarer:

Robert Damberg sa...

Jag tycker du har fel, Pierre. A6tt "ingen vill diskutera invandrare med SD" håller jag inte med om. Många diskuterar gärna, men inte utifrån SD:s uppfattning om världen. Sällan har väl ett så litet parti fårtt så mycket utrymme i en valrörelse som SD fick i höstas. Att påstå att de tigs ihjäl tycker jag är helt fel.

Andreas Adersjö sa...

Har aldrig träffat en Sverigedemokrat som vill diskutera invandrare. Däremot har jag träffat många Sverigedemokrater som vill att jag bekräftar deras bild av invandrare genom att hålla med dem om deras åsikter och acceptera deras felaktiga synsätt. Knappast. Jag är en reflekterande människa som är benägen att ändra på min åsikt utifrån ny fakta och information. Det vill säga, tvärtemot en Sverigedemokrat alltså. Som har sin världsbild fastkedjad i en 150tons sten säkert förvarad på botten av Marianergraven så att världsbilden blir tryggt onåbar och orörd för att ändra på sig eller erkänna att man har fel på ett par punkter, om så obetydliga i det stora hela, nä det är ju så jävla jobbigt.

Bengan sa...

Du tar upp nåt jag kunnat konstatera vid flera tillfällen Pierre, nämligen att det finns tabun i Sverige 2011. Bl a runt feminism, invandringspolitik, narkotikapolitik samt ifrågasättandet av heteronormen. I dessa frågor bör man vara "politiskt korrekt" och hålla med gängse föreställningar för att inte riskera epitet som t ex manschauvinist, bakåtsträvare, rasist, knarkliberal eller homofob.

Jag delar inte på något sätt SD:s syn på invandrare. Men det kanske säger nåt om vårt samhälle, när detta parti tycks vara garanten för uppbromsningen av alliansens inhumanism och kontrollbehov av medborgarna?