< div id=”header ”>< / div>

tisdag 22 mars 2011

Skicka JAS till Libyen?

Ska Sverige ställa upp med JAS för att hjälpa Libyens folk. Ja det tycker alla partier utom SD. med ett diffust svar från Bodil Ceballos(MP).som därmed kanske kan bli aktuell som landshövding då(?) med att vår grundinställning är att de länder som sålt vapen ska ta ett större ansvar och det har inte Sverige gjort på många år. Det är fler  som tycker detta är ett en märklig grundinställning och uttalande. Det kan ju uppfattas som att att miljöpartiet sen jag, några andra bl.a.Per Gahrton som brände inkallseordrar en gång mot JAS-projektet har gått på ett bak-Schlaug och inte fattat någonting vad för fredsprojekt JAS skulle komma att användas till och om inte annat än vapen kan säljas istället. som kan ställa till det som övervakningskameror och annan teknisk utrustning. Att delta i krig gör vi redan i Afghanistan på något sätt.

Jo Khadaffi har varit ledare under hela miljöpartiets livstid men då fanns inget SD som krånglade till det och FN som satte i myror i huvudet på folk i västvärlden. Tyskland lade ned sina röster vad gäller FN.resolutionen men anses vara förebilder nu att stoppa kärnkraft men helst inte vara inbegripen i krig nuförtiden. Det var förr det..Nu är det nya tider och det är väl bra att Gustav Fridolin är vaken också och kan påminna statsministern vad vi håller på med men är det någon som lyssnar?..

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

En mycket svår fråga att tycka till om Libyen. Visst vore det bra om Sverige slapp att ingå i krigsföring, men å andra sidan att vi heller inte se på när människor slaktas av en regim. De politiker som har ansvar för dessa beslut idag avundas jag verkligen. Sanningen är att de är ett val mellan pest eller koliera.