< div id=”header ”>< / div>

söndag 13 mars 2011

Miljöpartiet och kärnkraften

Huruvida Miljöpartiet är för eller mot kärnkraft kan diskuteras. Vad jag sett genom åren är att partiet gömt undan sina ställningstaganden i någon fil att det kan jämföras med republikravet hos andra partier som man drar fram när det blåser. Gick in på sökning Miljöpartiet och kärnkraften och hittade det här  och det här och det här.

Det finns tvetydigheter om miljöpartiet och de tre you tube-filmer som förekommer med Maria Wetterstrand  där hon har ett ställningstagande när riksdagen tog bort "tankeförbudet" och alliansen planerade för ny kärnkraft är tråkiga och imponerar inte på mig. Dessa fråntar inte min skepsis då man vädjade om enkla ställningstaganden i valet. Det gällde att stoppa rätt lapp i valurnan utifrån ett regeringspaket. Miljöpartiet år ett diffust parti gällande kärnkraften men framstår som väldigt tydliga om man lyssnar på Jan Björklund.  lyssna här

- Vi är överens om att stänga kärnkraftverk, om det finns utrymme, säger MP:s språkrör Maria Wetterstrand.
Därmed låter hon nästan som ja-sidan 23 mars 1980. Så här stod det på valsedlarna för både iInje 1 och Linje 2: "Kärnkraften avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till behovet av elektrisk kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd".

Inga kommentarer: