< div id=”header ”>< / div>

torsdag 17 mars 2011

Jo jo ja ja den visan har vi hört förut!...

Läser Peter Anderssons blogg  om Socialdemokraternas Nystart. Ja det enda vi vet är att Mona Sahlins rödgröna experiment är över och att hon lämnar sin riksdagsplats 1 april (var detta årets aprilskämt?) och in kommer komikern Håkan Juholt från Oskarshamn. En ort som både är känd för kärnkraft och mellanlager av kärnkraftsavfall (CLAB) så det kan väl passa bra. Någon nystart för NY kärnkraft vill vi nog inte ha men man vet aldrig. Kan ett partis statsministerkandidat med stöd av både V och MP helt så lämnar kan mycket hända inom S-partiet. Snacka om hålllbarhet. Men "snacka går ju"..

Jonas Sjöstedt en annan coming men har haft en bra dag på jobbet. Läs hans blogg här. Vi får väl inte glömma att tacka SD som kan ställa till ett och annat för alliansen och de här jädra MP som ensamma gjorde upp med borgarna om migrationspolitiken men sen kan stödet komma från oväntat håll i andra frågor. En minoritetsbordläggning gällande datalagringsdirektivet satt fint. Nu hotar EU med böter men regeringen kan alltid skylla på att de bara följer vad som är beslutat så ingen skugga från någon minister i ministerådet från Sverige.

Vad gäller kärnkraften är det mycket hyss hyss och sekretess och brist på information när det verkligen händer det som inte får hända. Då är det bättre att spekulera, tycka och slippa ta ansvar men jag hade gärna sett mer aktivt i debatten och på gatorna nu. Skriv gärna på detta om att avveckla kärnkraften i hela Europa och håll inte på med aggregatexercis. Det är lite jobbigt när man bor i en kommun med vindkraftsmotståndare och träffar folk som jobbar på Ringhals men knappt några aktiva miljöpartister.

Inga kommentarer: