< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 februari 2011

Sex ensamma flyktingbarn vållade debatt i Varberg!

En mycket hätsk debatt uppkom med anledning av en folkpartimotion ang. att avtal skulle skrivas med Migrationsverket i Varbergs februari-fullmäktige. Att det endast handlar om sex ensamkommande flyktingbarn  i åldrarna15-17 år fick SD att äntra talarstolen och yrka på att avslag på motionen och det avtal kommunstyrelsen redan skrivit med Migrationsverket som enligt SD skulle rivas upp.

Jag kunde inte själv gå in i debatten då jag är förpassad till läktarplats men konstaterar att det är SD:s fråga i debatten som får andra partier att uppträda obalanserat  utom möjligtvis motionskrivaren Michael Bonde som nyanserat förde fram sina åsikter baserad på faktaunderlag. Det är inte bra när överdrifter och saker som inte har med saken att göra får dominera debatten. Jag själv bor bara något hundratal meter från där ett antal flyktingbarn  bor och vill inte ha övertoner från vare sig det ena eller andra hållet för mig är det som vem som helst. När talare efter talare biktade sin flyktingvänliga inställning framställer de bara SD-representanten som en martyr. Flyktingvänlig blir de väl om de i handling tar sig an en hemlös i sina hem och det vet jag att liksom ensamkommande flyktingbarn är "någon annan" som ska syssla med inte politikerna.

Att SD-ledamoten Erik Hellsborn som dessvärre är demokratiskt vald ordinarie ledamot men inte jag som bara är ersättare för MP på läktaren  anförde totalkorkade argument har inte med saken att göra. INGEN anförde det enkla att det är för att avlasta de större mottagningarna vilket stod i fp-motionärens motion. Det är staten som garanterar kostnaderna och tyvärr är det få kommuner som tar sitt ansvar vilket också var vitsen med motionen. Nu tar Varberg sitt ansvar men synd att politiker i Varberg hjälper SD att växa som parti genom sitt agerande i Varbergs kommunfullmäktige som visades i lokal-tv och dessutom sparas för eftervärlden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sex ensamkommande "ankarbarn" utan dokument som styrker deras ålder!
Sen när dem erhållit PUT, så dyker hela tjocka släkten upp, som tidigare varit "försvunna" eller dödade...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ankarbarn

Anonym sa...

Nu har just varken Sverige eller Varberg något moraliskt "ansvar" att ta emot dessa "barn". Formellt/juridiskt må vara en annan sak, men utifrån det perspektivet bör man kanske reflektera över den framtida legitimiteten bland gräsrötterna.

Det skall dock bli intressant att iaktta utvecklingen, för det kommer inte att hålla.