< div id=”header ”>< / div>

måndag 14 februari 2011

Öppen ledarstrid om Mp, resignation i S och grön opposition i Iran!

Förmodar att språkrörskandidaterna inom MP  nu kollas rejält medan Lars Ångström får mothugg av Birger Schlaug och Tidningen ANT(i) i Aftonbladet. 
Striden om språkrören pågår mest utanför än innanför partiet och det är bra för det är ganska lugnt internt då det är en process och valberedningen internt ska lägga förslag  i mars.

S har stängda dörrar medan MP har öppna spjäll och de partier som går framåt MP och SD i opinionen överaskar inte ens hängivna S-bloggare samtidigt som krönikörer menar loppet är kört redan vad gäller valet 2014. United Minds bekräftar också i nuläget ett rekordlågt väljarstöd för S.  Låt S-debatten fortsätta tycker Ann-Marie Lindgren Arbetarrörelsens tankesmedja och det kan man tycka när tidningen Dagen publicerar att Lena Sommestad anser att S köpt den borgerliga världsbilden men en annan värld är möjlig. Under tiden kan Fredrik Reinfeldt döma ut hyresrätter i Stockholms innerstad utan nämnvärd stark opposition. Hur bor valda politiker själva som mest. Ja inte är det hyresrätter.Detta är inrikespolitiken i ett nötskal i dagsläget.

Medan Egypten nu formerar sig håller intresset återigen att hamna hos Iran. Oppositionen i landet manar till demonstrationer och Irans gröna rörelse marscherar igen. Det återstår en del att täppa igen luckorna i demokratisyn mellan västländer och arabländer men världen står inte still för att vi svenskar sitter och käbblar i vår egen ankdamm. där USA och EU har herraväldet.

Inga kommentarer: