< div id=”header ”>< / div>

fredag 4 februari 2011

Mångkultur, Ideologisk tillväxtdiskussion och nyfattigdom


Tim Jacksson tillväxtkritiker som arbetat i en hållbarhetskommission som arbetat nära brittiska regeringen kommer till Sverige. Många efterlyser en mer distinkt linje som klarlägger förhållanden vad som är hållbart och vad som inte är det. Politiskt finns inget parti riksdagen som klarar det då alla anser att de ekologiskt, socialt och ekonomiskt är det. Miljöpartiet innehåller lite av det men har kompromissat bort det mesta för att vara trovärdiga. När det gäller utomstående som inte sitter i riksdagen är de inte heller trovärdiga då det ska genomföras också och då kan man inte bara agera utopiskt hur vetenskapliga fakta man än kan lägga fram. Det bör vara folkligt förankrat också.

Barnfattigdom och utförsäkringsdilemma och inkomstklyftor som inte löses av "tigerekonomi" är en anna fråga som är viktig att ta upp. Några hänger inte med, några blir utanför och hur ska vi lösa det? Traditionell politik att skapa ett b-lag med arbetsmarknadspolitiken AMS och TRAMS har vi gått ifrån och nu är det fas 3, jobbcoach och annat TRAMS som för många inte leder någon vart.

Måmgkultur, invandring och globalisering är det tredje området jag vill ta upp. Genom internet, teknik, ökad befolkningstillväxt, rörlighet i handel och över gränser är detta mer i fokus än någonsin. Hur ska vi tillfredställa byfånar, lokalpatrioter och hålla samman orter som känner sig hotade av detta? Det krävs nog lite mer än att alla åker hem till sitt, att staten fixar allt och även här en uppbyggnad där förståelse är nyckelordet.
Det måste till brytningar i åsikter, föreläsningar, blandade grupper och inte VI mot DOM. Assimlering, segregation och integration är olika saker som bör diskuteras öppet i större utsträckning.

Länkar: SvD, DN, DN, Aftonbladet, GP, SydSvenskan, , Bloggar:: Fölster , Philip

13 kommentarer:

Harry Sett sa...

Jag vet inte riktigt vart du vill komma med inlägget. Frågan diskuteras öppet och ännu öppnare sedan vi fick in ett parti i riksdagen som vågade ta upp den på dagordningen. Lösningarna på dilemmat är att man inte får låsa sig i frågan, man måste anpassa sig till verkligheten. Vissa har svårt att inse det.

Anonym sa...

Japan har liksom Sverige skrivit under alla FN:s flykting-/ barnkonventioner och mänskliga rättigheter mm (källa Regeringskansliet). De (127 miljoner) tar in c:a 36(trettiosex)/år. Det är vad Sverige tar in på en vanlig dag GÅNGER 8. /Ragnar.

Anonym sa...

Massinvandringen har knäckt Storbritanniens ekonomi:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1351381/David-Cameron-Immigration-partly-responsible-economic-crisis-gripping-country.html

...och så kommer det att bli här med...det verkar som miljöpartister saknar sunt förnuft och är dessutom ohederliga...ni ljuger om global uppvärmning...ni ljuger, när ni säger att oljan håller på att ta slut...:

""Oljan kommer att räcka i miljoner år"

http://www.nyhetskanalen.se/1.1423503/2010/01/03/oljan_kommer_att_racka_i_miljoner_ar

Publicerad 3 jan 2010 19:01 Uppdaterad Sun Jan 03 20:35:54 CET 2010
Mer än 60 procent av den energi som produceras i världen kommer från olja och naturgas. Och med nuvarande förbrukning anses jordens oljeresurser vara uttömda om 50-60 år. Men nu vänder forskning från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm upp och ner på alla begrepp.
-Det här är inte slutet. Det här är inte ens början på slutet."

Anonym sa...

...Så har vi, "byfånar och lokalpatrioter" som inte instämmer i massinvandring(s)kören återigen fått beskrivet hur korkade och inskränkta vi är.
Vi är säkert "oempatiska" också och ääälskar "det kalla Sverige"
Först så beskriver man hur korkat det är med tillväxt, dvs vi sk-er i vad det kostar, "finansiering" vad är det?
Hållbart går för allt och till vilket pris som helst för medborgarna.
Har vi inte insett det tidigare så vet vi nu, (mp) är ett vanligt socialistiskt parti som först är nöjda när alla på hela klotet är lika fattiga och möjligen försörjer oss på att plocka kottar..
/micke

Hasse sa...

Den bästa lösningen på mångkultur- och invandringsfrågan kan vi få genom att låta alla okritiska invandringsförespråkare inom politik, media och bloggar flytta till mångkulturella områden, typ Rosengård eller Rinkeby.

Därefter kan vi få den nyanserade debatt som krävs för ett långsiktigt och realistiskt förhållningssätt till invandringen och dess konsekvenser.

Anonym sa...

Ta in 100 somailer och följ dom under 5 år.
Håll en bokföring som man gör på Lyxfällan på TV och presentera budgeten för svenska folket varje månad.
Gansk snabbt kommer vi kunna ta omröstning om invadrigen.

R sa...

Miljöpartiet är ett jävla ogräs som aktivt verkar för en miljökatastrof i form av fri invandring. http://www.hesperus.nu/?p=604

Joakim Pihlstrand-Trulp sa...

Hujedamej, vilka tomtekommentarer!

Dagens problem med ekonomi har inget med invandring att göra. Det har med tillväxtparadigm och ökade ekonomiska klyftor att göra. Kapitalismens underbara mekanism att bilda monopola eller oligopola strukturer. Det är lätt att skylla på diskriminerade och maktlösa grupper, men de verkliga måltavlorna för samhällskritik sitter i samhällets gräddtoppar.

Främlingsfientliga högerpopulister vet knappt vad ekonomi är utan slåss med näbbar och klor om billiga poäng. Särskilt duktiga är dessa på att skriva ruttna kommentarer som svämmar över diverse forum och bloggar på internet. Hur orkar ni?

R sa...

Det är dags att begrava mångkulturen en gång för alla... http://www.hesperus.nu/?p=633

Anonym sa...

Ja jag älskar mångkultur. Speciellt när "flykingbarn" ger sig på 10-åriga flickor.

Hurra för denna massinvandring som skadar våra svenska flickor!

Magnus Lander sa...

"Just nu är det många som trollar i bloggen. Återkom gärna senare..."

Anonym sa...

Mångkultur är bra heter det och USA tas upp som ett bra exempel,Man glömmer att de som en gång byggde upp landet var till stor del nordeuropeiska luteraner som var hårt arbetande dvs det var en ganska homogen samling immigranter med i grunden lika värderingar. Den första katolske presidenten var Kennedy flera hundra år efter självständighetsförklaringen. Den afrikanska svarta delen är inte större än drygt 10%. Frågan är hur den stora latinska invandringen från Sydamerika kommer att påverka USA:s framtid med andra värderingar?De länder med stora helt olika grupper som t ex Cambodja, Libanon och fd Joguslavien har inte haft någon positiv mångkulturell erfarenhet då det lett till krig och rena utrensningar och jag ställer mig starkt skeptisk till att vi släpper in människor med helt andra värderingar än våra egna och med extrema åsikter inom t ex islam. Vad har hedersmord, burkor och sharialagar i Sverige att göra?Jag vet att det rör sig om ett fåtal, men jag vill att de som visar ett kriminellt beteende eller enbart lever på socialsystemen ska kunna utvisas och få sina PUT återtagna annars kommer det att leda till katastrof.

Anonym sa...

Se denna dokumentär.
http://www.axess.se/tv/webbtv.aspx?id=2312