< div id=”header ”>< / div>

fredag 18 februari 2011

Kallbadhuset i Varberg symboliskt för tillväxtens förfall

Kallbadhuset i Varberg byggdes 1902 och har varit en symbol för den turistiska kommunen. En isig vinter och en storm som löste upp istäcket attackerade pålarna som höll uppe själva huvudbyggnaden och det var oro att allt skulle ramla ihop helt . Det hela ska nu stadgas upp, repareras och stå klart innan sommaren..

Läser samtidigt en ideologisk blogg av "trulpen" den som utmanar Gustav Fridolin hur han ser det pågående samhällets förfall och den gröna ideologins möjligheter bland betionghäckar och representativa makthavare. En annat innlägg på Newsmill av Lisa Wanneby tar upp dilemmat med "de goda" som försvarar allt från vargar till asylsökande som kallade för "miljömuppar" och "bakåtsträvare". Samtidigt kan ett ventilfel på Ringhals 3 få stora rubriker på en av våra snart utjänta reaktorer.

Att bevara något gammalt med turistiskt och kulturellt värde är en sak. Att bevara en ålderdomlig struktur i ett försörjningssystem på energiområdet och en "demokratisk" struktur anpassad till detta samhälle gör att jag ifrågasätter vad miljöpartiet menar med sina språkrör om de ska uppfattas som partiledare. Dessa ska då uppträda i en "nisch" som kallas "grönt". Är det inte så att som Schlaug skriver i sin blogg att manualen för galenskap redan är uppfunnen och nu är det bara fler diagnoser som kommer till.

Inga kommentarer: