< div id=”header ”>< / div>

tisdag 1 februari 2011

Det är mycket nu Barack och Mubarak!

Förundrar mig över hur lam Barack Obama är nu.Arbetslöshet och handelsunderskott i USA samt balansgång i Egypten.Carl  Bildts proamerikanska hållning är svag. så länge kompisen i väst inte talar klarspråk. Av rädsla för islamska fundamentalister hörs inget mer än att det bör ske reformer. Att låta egyptierna sköta det själva är väl samma sak som att afghanerna får göra det. Men det är det inte tal om. Där duger det att vara med in i minsta detalj men inte att stödja demokratiska rörelser i Egypten och andra arabländer liksom palestinierna och andra grupper i Israel än de som har makten..

Världen väntar inte på Mubarak han gör säkert sitt bästa för att klamra sig fast men att Obama med hela sitt grepp om situationen ställer krav med sitt inflytande fredspristagare som han har. USA är en stor välgörare av Mubaraks välde från första början. Det blir nog inte som i Irak och Afghanistan denna gången.Där tycks Obama vara bränd av tidigare insatser- men att tala klarspråk det är tydligen svårt.

Andra bloggar: Jinge., Martin Moberg, Johan Westerholm,

5 kommentarer:

Magnus Johansson sa...

Ja, hur ska allt detta sluta? Trögtänkta och korkade amerikaner borde ju ändå inse faktum någon gång, att det inte går att ha en olaglig president som dessutom är en fullständig nolla. När amerikanerna till slut sparkar Obama i arselet kanske vi kan se början på en gigantisk moralisk upprustning. Först måste dock all korruption väck inom främst politik och rättsväsende. Vilket fruktansvärt jätteprojekt, men vilken enorm vinst för hela världen, inte bara för USA! Eller vad säger du, Pierre?

Anonym sa...

Detta är inte människors revolution...utan fundamentalisters försöka ta över med hjälp av fattiga och okunniga människor...tänk på att Egyptens befolkning är på ca 83 miljoner invånare, varav 90 procent är sunnimuslimer...som inte vill ha demokrati därför att det inte går att integrera med profeten Muhammed och Koranens budskap...att det ska vara så svårt att förstå, för svenska politiker och en del debattörer..!

Magnus Johansson sa...

Du har rätt, Anonym. Upproren kommer mycket sannolikt att utnyttjas av de sanna muslimerna, terroristerna och totalitärerna, för att med hjälp av de oftast gravt okunniga och lättledda så kallade moderata muslimerna införa islam som styrelseskick precis så som hände i Iran. Man utnyttjar listigt de demokratiska argumenten så länge det gynnar islam, för att sedan, när den islamiska politiska dominansen är säkrad kasta de demokratiska principerna överbord och införa det totalitära system islam syftar till. Deras väg till makten kommer att applåderas av västerlandets farligt okunniga och överdrivet godtrogna liberaler av alla schatteringar; till slut smyger sig de nya makthavarna runt sina nyttiga idioter och hugger dem i ryggen. Eller har jag fel, Pierre?

Pierre Ringborg sa...

USA har ett stort inflytande liksom EU. Socialistinternationalen beslöt så sent som igår att utesluta NDP från sin international så sent som i måndags.

Vad gäller olika muslimska grupper så får vi väl se vad som formeras. Det viktigaste just nu är att Egypten får en annan president. Men jag tror att alla noga följer utvecklingen då Egypten har en nyckelroll i regionen.

Magnus Johansson sa...

Pierre: "USA har ett stort inflytande liksom EU."

Är detta det intressantaste du har att säga om USA under The long-legged mack daddy?