< div id=”header ”>< / div>

måndag 31 januari 2011

Vad är det som rör sig i opinionsväljarnas huvud?

Ibland undrar man vad 3,8 mer än i valet kommer ifrån? Enligt Synovate i DN har Miljöpartiet 11,1% och går fram ganska kraftigt efter valet. Var det när man släppte rödgrönt som korken gick ur? Eller var det fortsatt missnöje med att kunna skälla på en minoritetsregering som partiet kunde bilda majoritet med som är skillnaden? På något vis bildar MP ihop med SD varandras intressanta motsatta poler som jämfört med S att på något sätt ska förhålla sig till allianxen. En allians som internt kommer att få problem.då de bara ihop är något samtidigt som de ratar SD och någon annan inte vill bilda regering ihop med dem.

Man kan tycka soim i Högbergs tankar att det finns enfrågepartier och de som ser till helheten och att moderaterna och miljöpartiet breddat sin bas. Men samtidigt som i SD-fallet ger moderaterna utrymme för detta partiet då det är de som sitter i regering och ska kompromissa. Miljöpartiet kan fortsätta i opposition och behöver bara kompromissa när det är läge. S kompromissar för attta ansvar för tidigare ställningstaganden och har det internt oklart med vad man vill i nuläget.

Peter Andersson ser opinionsmätningen som ett beställningsverk för SD men glömmer bort MP och har väl bekymmer med varför S är på så låg nivå. Det hjälper inte att blogga om goda råd från en bloggosfär med goda vitsord så länge vanligt folk inte lyssnar eller läser de goda råden. Förhoppningsvis gör vi som tidigare läser denna mätning med en smula distans men ändå med ett visst leende på läpparna.

Inga kommentarer: