< div id=”header ”>< / div>

fredag 3 december 2010

Vart är S på väg?

Att det görs diverse uppgörelser nu för att undvika SD har jag fuill förståelse för.Att ändå inte komma överens och att "gå halva vägen" menar de rödgröna att de nått kompromissen men SD hänger väl på? Dessutom görs separata uppgörelser med S och MP alltifrån betygen (S), till stadga i friskolor (MP) till Afghanistan /S)+ (MP) vilket gör alla förvirrade som "bara" skulle tänka rödgrönt i valrörelsen.

Dessutom tillkommer S kriskommision som enligt DN späker sig i fiaskoanalys bevakat av proffsbloggar som Peter Högberg, Peter Andersson, och Martin Moberg. Allt som har med V och MP att göra ska ifrågasättas så att den egna linjen hålls ren och då är följdaktligen att det är Moderaterna light som blir följden.

Nu gäller det att matcha moderaterna och "närma sig mitten". Miljöpartiet är väl redan där och följker antagligen med på köpet då Maria Wetterstrrand inte yttrade ett kritiskt ord mot socialdemokraterna som betonghäckparti under hela valrörelsen. Som tack skulle hon få ministerpost och lite S-väljare ramlade över till miljöpartiet som S light och ett underordnad filial till ett S idag som är ett vilset parti. Undrar om inte MP är på samma väg med fördröjning?

1 kommentar:

Rupert sa...

Ja det här var en sanslöst undermålig "valanalys". Allt jag kan se är ett positivistiskt haveri där diagram staplas på varandra och därefter några högst banala och sannolikt felaktiga slutsatser. Jag hade väntat mig betydligt mer substans och då var jag ändå inte optimistisk.


Om Socialdemokraterna nu vill fortsätta längst den linje man hållt i tjugo år och alltså följa Moderaterna högerut så är det kört. Redan i årets val var den rödgröna budgeten till 95% identisk med högerns, ska den 2014 vara 98% identisk? Om vi inte vinner då då, ska vi då kanske bli 110% identiska? Herre gud vad folk är korkade!